30 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaIndemnizații de asigurări sociale de sănătate respinse la plată. Până la ce...

Indemnizații de asigurări sociale de sănătate respinse la plată. Până la ce dată pot angajatorii remedia cauzele de respingere

Cea mai recentă modificare a OUG nr. 158/2006 (privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate) prevede că pentru indemnizațiile respinse la plată de casele de asigurări de sănătate pentru care acestea au întocmit şi transmis comunicările de respingere a plăţii şi pentru care angajatorii nu au depus până la data de 01 august 2021 o nouă cerere de restituire însoţită de documentele care dovedesc remedierea cauzelor de respingere la plată înscrise în comunicare, termenul-limită de depunere este data de 31 decembrie 2021.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, termenul de remediere a cauzelor de respingere şi de depunere a cererilor de restituire însoţite de documentele justificative este de maximum 90 de zile de la data primirii comunicării. 

Sumele înscrise în cererile de restituire înregistrate la casele de asigurări de sănătate, în afara termenelor menționate anterior se resping definitiv la plată şi nu se decontează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

foto:green-chameleon/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente