21.2 C
Ploieşti
Wednesday, October 4, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEÎn ce condiții poate testa școala un elev cu testul antigen rapid?

În ce condiții poate testa școala un elev cu testul antigen rapid?

De astăzi începe semestru al II-lea, iar în funcție de scenariul în care se află localitatea, școala se va desfășura cu prezența fizică a elevilor sau online.

Prin ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății au fost reglementate o serie de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ.

Aceste măsuri prevăd și pașii de urmat în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2.

Pe lângă aplicarea protocolului de izolare în aceste situații,  în cazul în care există un consimţământ informat şi semnat al părintelui/tutorelui legal cu privire recoltarea probelor de exsudat nazofaringian, elevii simptomatici pot fi și testaţi cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimţământul personal.

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către DSP, în maximum 24 de ore.

Dacă părintele/tutorele legal nu îşi exprimă acordul pentru testare, în cazul existenţei unor simptome specifice, precum şi în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea şcolară, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii paşilor următori.

Testarea cu teste antigen rapide se recomandă şi:

  • cadrelor didactice şi altor angajaţi ai unităţii şcolare simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs;
  • colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă), cât şi cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învăţământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz.

Foto: unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente