Acasă GDPR

GDPR

Bancă sancționată pentru nerespectarea legalității și principiilor de prelucrare a datelor cu caracter personal

Operatorul ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 14.619,9 lei (echivalentul...

E-mail transmis unui număr mare de persoane. Dezvăluirea adreselor celorlalți destinatari. Încălcare GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul  Qualitance QBS SA și a constatat încălcarea...

UAT Sector 4 Municipiul București sancționată pentru încălcări ale Regulamentului General privind Protecția Datelor

Autoritatea Națională de Supraveghere anunță că a finalizat în data de 11.12.2020 o investigație la UAT Sector 4 Municipiul...

Banca Transilvania sancționată pentru dezvăluirea și accesul neautorizat la anumite date cu caracter personal

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 26.11.2020 o investigație la operatorul Banca Transilvania SA și a...

Independența responsabilului cu protecția datelor (DPO)

Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) stabilește anumite garanții de bază pentru a se asigura că DPO este în...

Instalarea camerelor video pe fiecare palier din imobil presupune obținerea consimțământului fiecărui locatar de pe palierul respectiv

Întrucât sistemele de televiziune cu circuit închis au posibilitatea de înregistrare şi stocare a imaginilor şi datelor,  instalarea unui...

Dezvăluirea numelui și prenumelui proprietarilor/locatarilor la avizierul scării de bloc. Necesitatea consimțământului

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a făcut precizări legate de activitatea de prelucrare...

Încălcarea securității datelor. Nerespectarea obligațiilor GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul DADA CREATION S.R.L. și a constatat încălcarea dispozițiilor GDPR...

Data protection. Încălcarea dreptului de acces și de ștergere

Vodafone România SA a fost sancționat cu amendă în cuantum de 19.468 lei, echivalentul sumei de 4.000 EURO, întrucât nu a respectat...

Consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Căsuță bifată deja de operatorul de date

CJUE a subliniat într-o decizie pronunțată astăzi faptul că un contract privind furnizarea de servicii de telecomunicații care...

Data protection. Regulile corporatiste obligatorii

Regulile corporatiste obligatorii au relevanță în cazurile în care un grup de întreprinderi are entități atât în Uniunea Europeană, cât și în...

În cât timp trebuie notificată încălcarea securității datelor cu caracter personal?

Încălcarea securității datelor cu caracter personal înseamnă o încălcare a securității care duce, în mod accidental sau ilegal,...
- LegalEasy -

Cele mai citite

Sarcinile responsabilului cu protecția datelor (DPO)

Regulamentul general privind protecţia datelor prevede anumite cazuri în care numirea unui responsabil cu protecția datelor (DPO –...

Conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive

Fapta de a conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o...

Programe de formare profesională organizate de ANOFM în luna martie

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunță că în luna martie 2021 va organiza 103 programe de formare profesională pentru un...

Categorii de șomeri

ȘOMERUL este, potrivit legii, persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este în căutarea unui...