Acasă GDPR

GDPR

GDPR. O nouă amendă pentru neadoptarea măsurilor de securitate a prelucrării

Autoritatea Națională de Supraveghere anunță că în data de 21.09.2020 a finalizat o investigație la S.C. Marsorom S.R.L., constatând încălcarea art. 25 (Asigurarea...

Termenul de stocare a datelor personale prelucrate în procesul de recrutare

Una dintre regulile impuse de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal este aceea că păstrarea într-o formă care permite identificarea...

Limitele predării datelor personale ale salariaților către organele de control

În multe cazuri în care se efectuează controale din partea autorităților, angajatorii sunt obligați să pună la dispoziția organului de control sau...

O amendă de 35.3 milioane de euro și practicile de resurse umane

O amendă al cărei cuantum impresionează - 35.3 milioane de euro - a fost aplicată de către autoritatea de protecția datelor cu...

Publicarea datelor personale pe Internet

Publicarea datelor personale pe Internet se realizează, în cele mai multe cazuri, după obținerea consimțământului persoanei vizate. În măsura...

Data protection. Amendă pentru neîndeplinirea măsurilor corective dispuse de ANSPDCP

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunțat finalizarea unei investigații la Megareduceri TV S.R.L.,...

Prelucrarea datelor cu caracter personal ale salariaților prin utilizarea unor sisteme de localizare GPS

Autoritatea națională de supraveghere a arătat că prelucrarea datelor salariaților prin intermediul sistemului GPS poate fi realizată doar cu îndeplinirea condițiilor prevăzute...

Date personale. Ghiduri europene

Regulile aplicabile în materia datelor cu caracter personal au fost clarificate prin intermediul a două documente adoptate de către Comitetului European pentru...

Date de logare transmise greșit. Sancțiune

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a derulat o investigație la operatorul Sanatatea Press Group S.R.L. și a constatat...

Asociație de proprietari. Supraveghere video. Încălcare GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere anunță că a finalizat o investigație la Asociația de proprietari Bl. FC 5, orașul...

Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul alegerilor locale

În contextul alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din luna septembrie 2020, Autoritatea Națională de Supraveghere recomandă tuturor entităților implicate în acest...

Prelucrarea datelor de localizare

Prelucrarea datelor de localizare, altele decât datele de trafic, este reglementată de prevederile Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi...
- LegalEasy -

Cele mai citite

Încălcarea securității datelor. Nerespectarea obligațiilor GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul DADA CREATION S.R.L. și a constatat încălcarea dispozițiilor GDPR...

UE. Apărarea drepturilor consumatorilor prin acțiuni colective

Parlamentul European a aprobat o directivă care va permite grupurilor de consumatori să lanseze împreună acţiuni în justiție, în Uniunea Europeană, împotriva...

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Printr-o Rezoluție din 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU a declarat ziua de 25 noiembrie ca fiind Ziua Internațională...

Promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare. Condiții de validitate

Promisiunea de a contracta trebuie să conțină toate acele clauze ale contractului promis, în lipsa cărora părțile nu ar putea executa promisiunea,...