23.1 C
Ploieşti
Wednesday, October 4, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaÎnvățământ on-line. Zile libere pentru părinți

Învățământ on-line. Zile libere pentru părinți

În situaţia în care prin ordin al ministrului educaţiei se dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor se poate face până la 30 iunie 2021.

Pentru aceste situaţii, zilele libere se acordă însă numai după aplicarea de către angajator a reglementărilor legale în vigoare pentru desfăşurarea activităţii prin telemuncă sau munca la domiciliu, dacă locul de muncă al părintelui permite acest lucru.

Aceste prevederi au fost introduse printr-o ordonanță de urgență publicată pe 31 decembrie 2020. Anterior, posibilitatea acordării de zile libere în acest caz era limitată la perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020.

(OUG nr. 220/2020, privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative)

foto:unsplash.com

1 COMENTARIU

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente