13.9 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăFiscalitateEvaluarea clădirilor se va face de către persoanele juridice la 5 ani

Evaluarea clădirilor se va face de către persoanele juridice la 5 ani

Persoanele juridice vor trebui să actualizeze valoarea impozabilă a clădirilor o dată la 5 ani, potrivit unei modificări a codului fiscal, ce va intra în vigoare la mijlocul acestui an.

Concret, în cazul persoanelor juridice, valoarea impozabilă a clădirii se va actualiza o dată la 5 ani pe baza unui raport de evaluare a clădirii întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referinţă. În situaţia depunerii raportului de evaluare după primul termen de plată din anul de referinţă acesta produce efecte începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor.

În cazul în care proprietarul clădirii nu va actualiza valoarea impozabilă în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă, cota impozitului/taxei pe clădiri va fi de 5%.

Amintim că actualmente legea în vigoare prevede termenul de 3 ani pentru reevaluarea clădirilor, sub sancțiunea plății cotei majorate de impozit.

foto:joel-filipe/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente