12.7 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăGDPRAutoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a publicat...

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a publicat Raportul de activitate aferent anului 2020

Raportul anual 2020 conține fișe de caz/spețe  referitoare la activitatea de investigare, precum și cele mai relevante puncte de vedere emise.

Pe parcursul anului 2020 a fost adresat Autorității naţionale de supraveghere un număr de 1151 solicitări de emitere puncte de vedere privind diverse aspecte referitoare la modalitatea de interpretare și aplicare a Regulamentului (UE) 679/2016, de către operatori și împuterniciții acestora, din domeniul public și privat, de către alte entități, precum și de către persoane fizice.

De asemenea, s-au emis avize asupra unui număr de 65 de proiecte de acte normative elaborate de instituţii şi autorităţi publice care implicau aspecte complexe privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

În ceea ce privește activitatea de monitorizare și control, în anul 2020 Autoritatea a primit un număr total de 5480 de plângeri, sesizări și notificări privind incidente de securitate, pe baza cărora au fost deschise 694 investigații.

Ca urmare a investigațiilor, au fost aplicate 29 de amenzi în cuantum total de 892.115,95 lei.

Totodată, au mai fost aplicate 64 de avertismente și au fost dispuse 65 de măsuri corective.

foto:lukas-blazek/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente