27.1 C
Ploieşti
Monday, August 15, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDe weekendDrepturile animalelor

Drepturile animalelor

Momentul așteptat de copii a venit: s-au născut opt puiuți, mici minuni negruțe! Protejați nu dor de dragostea întregii familii, dar și de niște dispoziții legale.

Există o lege privind protecția animalelor, care prevede că deținătorii de animale au obligația de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de acestea, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, de a nu le abandona și/sau izgoni.

Deținătorii de animale au de asemenea obligația de a asigura, în funcție de nevoile acestora,  un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare, îngrijire și atenție, asistență medicală. Încălcarea acestor obligații reprezintă contravenție, sancționată cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 de lei.

Legea incriminează ca infracțiuni o serie de comportamente violente față de animale, dar și practicarea de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului acestora sau altor scopuri necurative, cum ar fi tăierea cozii sau a urechilor, secționarea corzilor vocale.

(Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor)

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente