30 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaAnularea deciziei de concediere în care sunt acordate salarii compensatorii

Anularea deciziei de concediere în care sunt acordate salarii compensatorii

Prin decizia de concediere se pot acorda salarii compensatorii, în condițiile prevăzute de contractul colectiv de muncă, de regulamentul intern, de negocierea derulată cu ocazia concedierilor colective sau de decizia angajatorului.

Dacă salariatul contestă decizia de concediere și instanța pronunța anularea acestei decizii, efectul anulării deciziei de concediere constă în repunerea părților în situația anterioară evenimentului concedierii, context în care salariatul este obligat să restituie salariile compensatorii.

Ca efect al anulării deciziei de concediere, angajatorul este obligat să plătească salariatului despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul dacă nu ar fi fost concediat.

Întrucât în cauză există două datorii certe, lichide şi exigibile, şi care au ca obiect o sumă de bani, va opera compensația legală, urmând ca partea care are o datorie mai mare (indiferent că este vorba de salariat sau de angajator) să îi plătească celeilalte părți diferența rămasă după compensație.

Curtea de Apel București, secția a VII-a, decizia civilă nr. 3758/20.06.2017

foto:david-veksler/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente