22.4 C
Ploieşti
Monday, August 15, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaStimulentul pentru angajarea unor categorii de șomeri în perioada 1 ianuarie -...

Stimulentul pentru angajarea unor categorii de șomeri în perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2021. Ce act trebuie întocmit până mâine

Angajatorii care în perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2021 încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă:

  • persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgenţă sau de alertă;
  •  persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă;
  • precum şi cetățeni români, încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora în anul 2020 le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini de pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere,

primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei (OUG 220/2020).

Procedura de acordare a acestor sume a fost modificată astăzi, printr-un ordin comun al ANOFM și al Ministerului Muncii.

Concret, pentru acordarea sumelor, angajatorii trebuie să încheie cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora aceştia îşi au sediul social, o convenţie.

În vederea încheierii acestei convenții, angajatorii trebuie să depună prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale, ca urmare a deţinerii unui certificat calificat, DAR  NU MAI TÂRZIU DE 1 SEPTEMBRIE 2021, o cerere însoţită de mai multe documente.

Se prevede expres că termenul de 01 septembrie 2021 este unul de DECĂDERE din dreptul de a beneficia de stimulentul legal.

foto:scott-graham/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente