21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATESe revine la depunerea anuală a declarației privind beneficiarul real. Depun declarația...

Se revine la depunerea anuală a declarației privind beneficiarul real. Depun declarația și persoanele juridice constituite doar din asociați persoane fizice

Noi modificări aduse legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului au fost publicate ieri în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare vineri.

Modificările vizează, printre altele, și declarația privind beneficiarul real.

Astfel, se revine la obligația depunerii anuală a declarației, de către persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului. De asemenea, acestea depun declarația la  înmatriculare și ori de câte ori intervine o modificare.

Declarația anuală se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

În privința persoanelor juridice exceptate de la depunerea declarației, acestea vor fi  doar regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat.

Astfel, nu vor mai fi exceptate persoanele juridice constituite doar din asociaţi persoane fizice, atunci când aceştia sunt singurii beneficiari reali.

foto:cytonn-photography/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente