18.8 C
Ploieşti
Monday, September 20, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăUncategorizedSalarizarea personalului plătit din fonduri publice. Câteva precizări

Salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Câteva precizări

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a comunicat câteva clarificări referitoare la modul în care se vor aplica dispozițiile legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În anul 2019, salariile se bază se stabilesc prin adăugarea, la salariul de bază avut în luna decembrie 2018, a ¼ din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018.

În anul 2019, sporurile prevăzute de lege se acordă personalului care beneficia de acestea în luna decembrie 2018, cel mult la nivelul cuantumului acordat la acea dată, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Indemnizația de hrană în anul 2019 se va acorda începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2019. Cuantumul lunar al indemnizației de hrană va fi de 347 lei (4.160 lei/12 luni).

În anul 2019, munca suplimentară se va compensa numai cu timp liber corespunzător.

Instituțiile și autoritățile publice, inclusiv cele din cadrul administrației publice locale, pot acorda vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Instituțiile și autoritățile publice, inclusiv cele din cadrul administrației publice locale, nu pot acorda premii sau prime. Prin excepție, se pot acorda premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale şi naţionale oficiale, pentru elevii, studenţii, cercetătorii şi profesorii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale şi naţionale pe discipline de învăţământ şi pentru profesorii care iau pregătit pe aceştia, cu încadrarea în alocarea bugetară.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente