22.4 C
Ploieşti
Monday, August 15, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăUncategorizedReminder pentru PFA și întreprinderi individuale. Atenție la numărul de activități incluse...

Reminder pentru PFA și întreprinderi individuale. Atenție la numărul de activități incluse în obiectul de activitate declarat la Registrul Comerțului!

Miercuri, 16 ianuarie, este ultima zi în care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) pot solicita Oficiului Național al Registrului Comerțului înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016.

Potrivit actului normativ menționat, un PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, în timp ce o întreprindere individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult zece clase de activităţi prevăzute de codul CAEN.

De asemenea, un PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane angajate cu contracte individuale de muncă, iar o întreprindere individuală poate avea cel mult opt salariați, în aceleași condiții legale.

Modificarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate și emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează, în baza cererii adresate oficiului registrului comerțului competent, cu titlu gratuit.

Atenție! Începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului va radia, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare. Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului-
https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente