18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieMediuProgramul RABLA pentru electrocasnice

Programul RABLA pentru electrocasnice

Ministerul Mediului a anunțat lansarea în dezbatere publică a ghidului de finanțare pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice. Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație pentru cel puțin 100.000 de români.

Vor fi finanțate 7 tipuri de aparate electrice sau electrocasnice, mai performante din punct de vedere energetic, după cum urmează:

– mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

– aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

– aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

În ceea ce privește pașii pentru obținerea finanțării, aceștia, conform ghidului de finanțare, sunt următorii:

  • Înscrierea în program. Orice solicitant va intra în aplicația informatică de pe www.afm.ro, unde va completa datele personale și va bifa echipamentul pentru care dorește finanțarea.
  • Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile.
  • Cu acesta, solicitantul se va duce la un comerciant autorizat în program, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou pe care și-l dorește.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

(Ministerul Mediului – Comunicat de presă din 21 septembrie 2020)

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente