26.9 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPrimele aplicații de depistare a contacților și de avertizare sunt legate la...

Primele aplicații de depistare a contacților și de avertizare sunt legate la sistemul gateway de interoperabilitate al UE

Pentru a veni în întâmpinarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, majoritatea statelor membre au hotărât să lanseze aplicații de depistare a contacților și de avertizare. Astfel, potrivit Comsiei Europene, 20 de aplicații au la bază sisteme descentralizate ce pot fi interoperabile prin serviciul de gateway.

Gateway-ul asigură faptul că aplicațiile funcționează fără probleme la nivel transfrontalier. Prin urmare, utilizatorii vor trebui să instaleze o singură aplicație și, atunci când călătoresc într-o altă țară europeană participantă, vor putea, în continuare, să fie informați cu privire la contacți și să primească avertizări, indiferent dacă se află în țara lor de origine sau în străinătate.

Serverul gateway păstrează nivelul datelor comunicate la minimul necesar. În acest sens, sistemul gateway reprezintă una dintre soluțiile digitale, pe care statele membre, cu sprijinul Comisiei, le-au evaluat din perspectiva eficacității, a securității, a protecției vieții private și a protecției datelor pentru a face față crizei.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest sistem și intrarea lui în funcțiune, puteți accesa pagina web a Comisiei Europene.

foto:lukas/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente