26.7 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăContravenționalInadmisibilitatea cererii de restituire pe cale judiciară a amenzii contravenționale plătite

Inadmisibilitatea cererii de restituire pe cale judiciară a amenzii contravenționale plătite

„Apelanta S.S. a apreciat că în mod corect instanța de fond prin sentința atacată a admis primele 2 capete de cerere în sensul că a admis plângerea formulată și a anulat procesul-verbal de constatare a contravenției, însă în mod netemeinic și nelegal a respins ca inadmisibil capătul 3 de cerere, în sensul că a respins restituirea amenzii deja achitate.


Tribunalul a reținut că în mod corect instanța de fond a respins ca inadmisibilă cererea de restituire a amenzii plătite, întrucât amenda achitată se restituie, la cerere, de la instituția care a încasat-o, în conformitate cu procedura administrativă reglementată de dispozițiile art. 168 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, operând, în măsura în care este cazul, compensarea cu eventuale obligații restante ale plătitorului.


În consecință, fiind instituită o procedură specială administrativă, privind restituirea sumei de bani achitată cu titlu de amendă contravențională, tribunalul constată că în mod corect instanța de fond a respins, ca inadmisibilă, cererea petentei de restituire a amenzii plătite.”

(Tribunalul Prahova – Decizia civilă nr. 1090/17.04.2019, www.portal.just.ro)

foto: unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente