16.7 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPrelungirea stării de alertă. Organizarea muncii

Prelungirea stării de alertă. Organizarea muncii

Hotărârea prin care starea de alertă este prelungită pentru încă 30 de zile reia dispozițiile de până acum privitoare la organizarea muncii.

Se menține astfel obligația pentru angajatori de a dispune organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activităţii permite.

În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public, angajatorii având un număr mai mare de 50 de salariaţi, au obligaţia organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

În privința domeniului SSM, organizarea activităţii la locul de muncă se va realiza cu respectarea prevederilor legale emise de autorităţile competente în ceea ce priveşte prevenirea contaminării cu virusul SARSCoV-2 şi pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor. Se va ţine cont de asemenea şi de gradul de vaccinare a angajaţilor de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 prezentat de salariaţii pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum şi de numărul de angajaţi care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care deţin şi prezintă angajatorului adeverinţă eliberată de medicul de familie.

foto:romain/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente