18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPersoane juridice fără scop lucrativ. Declarația privind beneficiarul real. Prorogarea termenului

Persoane juridice fără scop lucrativ. Declarația privind beneficiarul real. Prorogarea termenului

Termenul de depunere a declarației privind beneficiarul real în cazul asociațiilor și fundațiilor a fost prelungit până la 1 noiembrie.

Ordonanța de urgență prin care s-a luat această măsură a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Executivul a realizat prin acest act normativ un regim unitar cu cel al societăților, care au beneficiat de aceeași prelungire prin OUG 70/2020.

Reamintim că în sensul legii privind pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, prin beneficiar real se înţelege orice persoană fizică ce deţine sau controlează în cele din urmă clientul şi/sau persoana fizică în numele ori în interesul căruia/căreia se realizează, direct sau indirect, o tranzacţie, o operaţiune sau o activitate.

În cazul persoanelor juridice fără scop lucrative noțiunea include cel puțin:

  • asociaţii sau fondatorii;
  • membrii în consiliul director;
  • persoanele cu funcţii executive împuternicite de consiliul director să exercite atribuţii ale acestuia;
  • în cazul asociaţiilor, categoria de persoane fizice ori, după caz, persoanele fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite, respectiv, în cazul fundaţiilor, categoria de persoane fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite;
  • oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă, prin orice mijloace, asupra persoanei juridice fără scop lucrativ.
- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente