Noi liste cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus

0
942

Administraţia Fondului pentru Mediu anunță că a  publicat noi liste cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) și în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus), ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 20 august 2020.

Pentru Programul Rabla au fost acceptate 192 dosare pentru 535 autovehicule și 1 motocicletă și 4 contestații pentru 5 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 37 dosare pentru 120 autovehicule dintre care 13 electrice hibride și 95 pur electrice și 3 contestații pentru 3 autovehicule electrice hibride și 11 autovehicule pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Din data de 24 iulie 2020, dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, se transmit la AFM doar prin intermediul poștei electronice.

Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informațiilor necesare, precum și alte instrucțiuni, sunt publicate pe site-ul AFM, https://www.afm.ro/.