21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEAchiziţionarea de produse/servicii din nou posibilă pentru cei care nu angajează persoane...

Achiziţionarea de produse/servicii din nou posibilă pentru cei care nu angajează persoane cu handicap

În cazul nerespectării obligației de a angaja persoane cu handicap în limita prevăzută de lege, s-a reintrodus posibilitatea de a achiziționa produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unităţi protejate autorizate.

Achizitionarea se poate face însă doar în limita a 50% din suma reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap. Restul de 50% va fi plătit în continuare către bugetul de stat.

Modificările sunt în vigoare începând de astăzi.

Reamintim că autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

Potrivit noilor modificări, în cazul nerespectării acestei obligații, persoanele juridice pot opta pentru una dintre următoarele obligaţii:

  1. să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
  2. să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferenţa până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziţioneze, pe bază de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unităţi protejate autorizate.
- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente