Programarea online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal

0
159

ANAF anunță implementarea unui nou serviciu electronic – Programarea online. Prin intermediul acestuia contribuabilii se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal.

Serviciul de programări online este o disponibil pe site-ul ANAF, la rubrica Servicii online, poziția 5, unde contribuabilii se pot programa atât pentru întâlnirea cu un inspector ANAF, cât și pentru identificarea vizuală on-line în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual. De asemenea, serviciul este disponibil și în Spațiul Privat Virtual.

Serviciul de programare online este pus la dispoziția contribuabililor pentru aspecte  ce nu necesită timp îndelungat de soluționare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.

În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării,  aceștia vor fi preluați în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform programării).

Având în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai după ce s-a efectuat operațiunea de termometrizare și doar dacă aceștia poartă mască de protecție (care să acopere gura și nasul). În situația în care contribuabilii nu îndeplinesc aceste condiții vor fi informați că întâlnirea se anulează și că este necesară reprogramarea acesteia cu respectarea condițiilor mai sus menționate.

ANAF mai precizează că, pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta unităților fiscale sunt amenajate încăperi dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces în sedii, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori si  personalul ANAF.

De asemenea, la nivelul fiecărui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/ieșire dedicate acestor spații, precum și montarea de indicatoare privind păstrarea distantei de doi metri.

(ANAF – Comunicat de presă din 24 august 2020)