25.9 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEE-learning. Facilități pentru elevi și profesori

E-learning. Facilități pentru elevi și profesori

Legea educației naționale a fost completată prin Legea nr. 109/2020, care va intra în vigoare joi, 9 iulie, în sensul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să asigure elevilor şi profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

Legea educației naționale instituise anterior obligativitatea că înființării unei Biblioteci Şcolare Virtuale şi unei Platforme şcolare de e-learning, care includ programe şcolare, exemple de lecţii pentru toate temele din programele şcolare, ghiduri metodologice și exemple de probe de evaluare.

Legea prevede că aceste resurse digitale trebuie să fie accesibile permanent şi gratuit oricărui elev sau profesor.

De asemenea, în forma care urmează a intra în vigoare în data de 9 iulie 2020, este menționat faptul că, pentru învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării  asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente