Ajutor pentru retailerii-chiriași ai mall-urilor

0
976

Conform unei Informări de presă emise de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanțarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă.

Aceasta este una dintre principalele concluzii ale Comisiei interministeriale având ca  obiectiv definitivarea protocolului referitor la reglementarea situației existente între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.

Conform reprezentanților Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de afaceri banii vor putea fi accesați prin schema de ajutor pentru activități de comerț şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei.

Programul privind schema de ajutor de stat face parte din planul național de investiții și relansare economică, iar ghidul și reglementările programului sunt, în prezent, în lucru.