18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEDe astăzi persoanele fizice pot subscrie titluri de stat FIDELIS

De astăzi persoanele fizice pot subscrie titluri de stat FIDELIS

În perioada 13 septembrie – 01 octombrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București – anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% și respectiv de 3,75%, iar cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,60%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

foto:ibrahim-rifath/unsplash.com

Articolul precedentSunt prietenii mei
Articolul următor
- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente