18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Îndrumătorul programului de internship

Pe perioada programului de internship, internul se obligă să presteze activităţile prevăzute în contractul de internship pentru şi sub autoritatea organizaţiei-gazdă, sub directa coordonare a unui îndrumător.

Aceasta este desemnat de conducătorul organizaţiei-gazdă dintre salariaţii calificaţi, cu o experienţă de cel puţin un an în domeniul de activitate în care urmează să se desfăşoare programul de internship.

Un îndrumător poate asigura formarea, în acelaşi timp, pentru cel mult 3 interni.

Exercitarea activităţii în calitate de îndrumător se include în fişa postului şi în programul normal de lucru al acestuia.

Legea prevede expres că nu pot avea calitatea de îndrumător salariații care au fost sancţionați disciplinar, iar sancţiunea disciplinară nu a fost radiată, în condiţiile legii.

De asemenea, în situația în care organizaţia-gazdă este instituţie/autoritate publică, nu pot fi îndrumători nici cei care se află  în stare de incompatibilitate în condiţiile legii.

Îndrumătorul are următoarele obligaţii:

  • coordonează şi îndrumă activitatea internului pe parcursul programului de internship;
  • monitorizează modul de îndeplinire a activităţilor internului;
  • evaluează activitatea internului şi întocmeşte, la sfârşitul programului de internship, un referat de evaluare aferent;
  • elaborează fişa de internship în colaborare cu coordonatorul programelor de internship.

foto:linkedin-sales-navigator/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente