21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDreptul concurenteiConsiliul Concurenței. Sancțiune pentru trucarea unei licitații

Consiliul Concurenței. Sancțiune pentru trucarea unei licitații

Consiliul Concurenței a sancționat trei societăți private cu amenzi totale de 2.315.077 lei, pentru trucarea unei licitații derulate de Romsilva prin Direcția Silvică Neamț pentru valorificarea lemnului fasonat.

În cadrul investigaţiei declanşate la sfârşitul anului 2016, Consiliul Concurenței a constatat că Forestar SA, Nico Paul SRL și Saniral SRL au stabilit preţurile ofertelor cu care au participat la licitația în plic închis pentru 94 de loturi de lemn fasonat.

Licitația publică în plic închis este tipul de licitație pe parcursul căreia părțile participante trebuie să păstreze confidenţialitatea prețului oferit pentru bunul licitat. Prin realizarea acestei înţelegeri, cele trei companii nu şi-au mai stabilit independent comportamentul în cadrul licitaţiei, eliminând concurenţa dintre ele.

Autoritatea de Concurenţă reamintește că are în derulare o investigaţie privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării lemnului în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi a volumelor de lemn destinat comercializării la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile Silvice Alba şi Hunedoara.

Consiliul Concurenței, comunicat de presă din 23.01.2019

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente