25.3 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăUncategorizedOperațiune de concentrare economică. Sancțiune aplicată de Consiliul Concurenței

Operațiune de concentrare economică. Sancțiune aplicată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a sancţionat compania Corsar Online SRL cu aproximativ 1.6 milioane de lei pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurență.

Corsar Online SRL desfășoară activități de comerț în principal a produselor din categoria IT, comunicații, electronice și electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerț electronic.

În cadrul analizei modalitatii prin care Corsar a preluat controlul aupra domeniilor de internet, respectiv www.marketonline.ro, www.mediadot.ro și www.azerty.ro, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi.

Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro, trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare.

În plus, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei.

Sursa: Consiliul Concurenței, comunicat de presă din 08.01.2019

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente