0.6 C
Ploieşti
Sunday, January 29, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăArticole recomandateConcediului paternal, concediului de îngrijitor și perioada absenței de la locul de...

Concediului paternal, concediului de îngrijitor și perioada absenței de la locul de muncă în situații neprevăzute nu afectează concediul de odihnă

La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, pe lângă perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav, SE CONSIDERĂ PERIOADE DE ACTIVITATE PRESTATĂ și perioadele aferente concediului paternal, concediului de îngrijitor și perioada absenței de la locul de muncă în situații neprevăzute.

Reamintim că prin recentele modificări ale Codului Muncii s-a introdus dreptul salariatului de a absenta de la locul de muncă în situații neprevăzute, determinate de o situație de urgență familială cauzată de boală sau de accident, care fac indispensabilă prezența sa imediată. Absentarea de la locul de muncă în aceste situații nu poate avea o durată mai mare de 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic.

De asemenea, tot o noutate o constituie și concediul de îngrijitor, care este acordat salariaţilor în vederea oferirii de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu salariatul şi care are nevoie de îngrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave. Durata concediului este de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, dar prin legi speciale sau prin contractul colectiv de muncă aplicabil se poate stabili o durată mai mare.

În privința concediului paternal, acesta este acordat tatălui copilului nou-născut în condițiile prevăzute de Legea concediului paternal nr. 210/1999.

foto:waldemar-brandt/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente