21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaConcediere în urma desființării postului. Lipsa cauzei reale, serioase, nerealizarea scopului declarat...

Concediere în urma desființării postului. Lipsa cauzei reale, serioase, nerealizarea scopului declarat de angajator
„Intimata reclamantă a ocupat postul de manager, desființat prin reorganizarea activității, în vederea eficientizării activității și a reducerii cheltuielilor, prin decizia emisă la data de 12.08.2019.


La nivelul societății, potrivit organigramei, exista anterior concedierii un post de manager locație, după concediere a apărut unul de manager marketing, iar din data de 04.11.2019 a reapărut cel de manager locație desființat.


Postul a fost desființat într-o perioadă în care societatea înregistra profit iar anterior, atribuțiile de manager erau exercitate din luna februarie 2019 și de o altă angajată ce ocupa funcția de lucrător comercial și de manager, fără a fi existat la acel moment două posturi de manager.


Din organigrama societății din lunile mai, iulie 2019, anterior concedierii, rezulta faptul că nu exista și un post de manager marketing, însă, din luna septembrie 2019 apare și acest post.


Cu toate că se anticipa o perioadă în care veniturile societății erau în scădere, a fost înființat un post de manager marketing, oferit unei angajate ce ocupa încă dintr-o altă perioadă în care veniturile erau reduse, luna februarie 2019, postul de lucrător, cu o salarizare superioară celei avute de intimata reclamantă, concluzia fiind că nu s-a urmărit efectuarea de economii ci îndepărtarea acesteia, astfel că s-a impus respingerea apelului și păstrarea sentinței prin care s-a dispus anularea deciziei de concediere.”

(Curtea de Apel Oradea – Secția I civilă, Decizia nr. 99 din 21 ianuarie 2021)

foto:mj-s/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente