22.4 C
Ploieşti
Monday, August 15, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaCei care beneficiază de concediu medical pentru carantină vor completa o declarație...

Cei care beneficiază de concediu medical pentru carantină vor completa o declarație pe propria răspundere

Persoanele asigurate care beneficiază de concediu medical pentru carantină completează o declarație pe propria răspundere, în care vor menționa dacă instituirea carantinei este ca urmare a deplasării în interes personal într-o zonă în care la momentul deplasării exista epidemie, risc epidemiologic sau biologic, cu un agent înalt patogen.

Declarația se depune la plătitorii de indemnizații de asigurări sociale de sănătate, care o păstrează și o prezintă organelor de control.

Aceste prevederi sunt cuprinse în normele de aplicare a OUG 158/2005, astfel cum au fost modificate printr-un ordin publicat ieri în Monitorul Oficial.

Reamintim că, în cazul în care se instituie măsura carantinei la întoarcerea pe teritoriul României, pentru o persoană care s-a deplasat în interes personal într-o zonă în care la momentul deplasării exista epidemie, risc epidemiologic sau biologic, cu un agent înalt patogen, din perioada cuprinsă în concediul medical pentru carantină se suportă din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate numai indemnizaţia aferentă primelor 5 zile de carantină.

foto:cytonn-photography/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente