18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDrept europeanPolitici UEErasmus+, o nouă aplicație lansată de Comisia Europeană, cu o legitimație europeană...

Erasmus+, o nouă aplicație lansată de Comisia Europeană, cu o legitimație europeană de student integrată

Pe data de 21 septembrie, Comisia a lansat noua aplicație Erasmus+, marcând o nouă etapă în digitalizarea programului Erasmus+.

Noua aplicație, disponibilă în toate limbile UE, va oferi fiecărui student o legitimație europeană de student digitală, valabilă în întreaga Uniune Europeană. Viitorul este digital, iar această aplicație reînnoită va garanta că studenții vor avea nevoie de mai puține documente pe suport de hârtie.

Datorită noii aplicații, care funcționează pe sistemele Android și iOS, elevii vor putea:

  • să caute și să selecteze destinația lor dintre partenerii universității;
  • să semneze contractul de studii online;
  • să descopere evenimente și sfaturi utile de la și despre destinația lor și să ia legătura cu alți elevi și
  • să obțină legitimația europeană de student pentru a avea acces la servicii, muzee, activități culturale și oferte speciale în universitatea și țara gazdă.

În prezent, peste 4 000 de universități sunt implicate în rețeaua Erasmus Without Paper (Erasmus fără hârtie), care le permite să facă schimb de date în condiții sigure și să identifice mai ușor contractele de studii. Această cooperare digitală permite introducerea și recunoașterea pe scară largă a legitimației europene de student.

Totodată, în conformitate cu Planul de acțiune pentru educația digitală, noul program Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 sprijină dezvoltarea competențelor digitale și contribuie la tranziția digitală a sistemelor de învățământ europene. Cu un buget majorat de peste 28 miliarde EUR pentru perioada de 7 ani, Erasmus+ va sprijini, de asemenea, reziliența sistemelor de educație și formare în fața pandemiei.

(Sursa : https://romania.representation.ec.europa.eu/)

foto:jeshoots-com/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente