18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Căutări

Căutăm adesea liniștea la capătul pământului, în locuri despre care știm că nu le putem ajunge. Visăm la paradisul terestru, mereu deschis pentru alții, mai norocoși, mai buni, mai frumoși. 

Căutările sunt bune, nu zic, nu. Dar prefer să merg spre ceea ce îmi este deschis, spre zări pe care le pot atinge, chiar dacă e să trec prin probe și furtuni. Câteodată zările sunt aproape de noi, într-un loc ce se așteaptă descoperit, într-un zâmbet ori într-un chip. Sau poate se pierd în ceață, obligându-ne să reluam căutarea. 

Fiecare cu căutarea sa. Nu-s modele perfecte și n-ar trebui să fie nici trenduri, deși sunt. Moda căutărilor și regăsirilor ne aruncă departe de noi și de adevărata noastră cautare. Dar poate că și asta e o lecție prin care trebuie să trecem. 

Cât de publică ori de interioară trebuie să ne fie căutarea nu știu. Cum nu știu nici dacă victoria este una finală ori dacă ne va împinge către noi căutări. Sau doar către noi. 

Prea multe întrebări… E încă vară și lenea toropită pe plaja pustie îndeamnă la tihnă. Dar briza aduce aromă de depărtări și zâmbetul larg – dor de ducă.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente