22.4 C
Ploieşti
Monday, August 15, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaZiua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului

Ziua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului

Părinţii, respectiv reprezentanţii legali ai copilului minor, au dreptul la  o zi lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii acestuia, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente – prevăd dispozițiile Legii nr. 91/2014.

Pentru a beneficia de liberul legal, părintele, respectiv a reprezentantului legal al copilului, trebuie să formuleze o cerere către angajator, care  va fi depusă cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de vizita la medic şi va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere că în anul respectiv celălalt părinte sau reprezentant legal nu a solicitat ziua lucrătoare liberă şi nici nu o va solicita.

Vizita la medic poate fi efectuată în sistemul public de sănătate sau în sistemul privat.

După efectuarea controlului medical, părintele sau reprezentantul legal al copilului are obligaţia de a prezenta medicului de familie al copilului documentele ce conţin rezultatul controlului medical. Pe baza documentelor prezentate, medicul de familie al copilului eliberează o adeverinţă, din care rezultă efectuarea controlului medical, pe care salariatul o va prezenta angajatorului.

În cazul în care, în urma unor verificări efectuate de către angajator, se constată că ambii părinţi au solicitat liberul contrar legii, va fi anulată posibilitatea ulterioară de a mai beneficia, vreodată, de prevederile legii.

Pentru familiile sau persoanele cu 2 copii se acordă tot o zi lucrătoare liberă pe an, pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, ca şi în cazul unui singur copil. Pentru familiile sau persoanele cu 3 sau mai mulţi copii se acordă două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

Este important de a sublinia că, în cazul în care niciunul dintre părinţi, respectiv dintre reprezentanţii legali ai copilului nu va solicita ziua lucrătoare liberă, aceasta nu se va reporta în anul viitor calendaristic.

Angajatorii sunt obligaţi să acorde ziua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului. În cazul mai multor cereri simultane din partea angajaţilor pentru acordarea liberului, care depăşesc 5% din numărul total de angajaţi, angajatorul va programa, prin rotaţie, zilele lucrătoare libere, astfel încât să nu îi fie afectată activitatea.

Nerespectarea de către angajatori a acestor prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează de către Inspecţia Muncii cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 lei.

foto:online-marketing/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente