21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEZile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor

Zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor

În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, părinții au dreptul la acordarea, potrivit legii, de zile libere pentru supravegherea copiilor și în  situaţia în care, prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării, se dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line.

În această situație, zilele libere se acordă:

  • pe perioada stabilită în ordinul ministrului educaţiei şi cercetării;
  • numai dacă locul de muncă al părintelui nu permite telemunca sau munca la domiciliul.

Amintim că prin Ordinul nr. 5972/2020 al MEC, începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal a preşcolarilor şi elevilor. Activităţile didactice vor fi desfăşurate în sistem on-line.

(OUG nr. 198/2020 pentru completarea OUG nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2)

foto:andy-falconer/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente