18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaStimulente pentru angajarea anumitor categorii de persoane

Stimulente pentru angajarea anumitor categorii de persoane

Angajatorii sunt încurajați ca, în perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2021, să încadreze în muncă anumite categorii de persoane, pentru care ar putea obține decontarea unei părți din salariu.

Încadrările în muncă trebuie să se facă pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, și să vizeze :

  • persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgenţă sau de alertă;
  • persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;
  • cetăţeni români, încadraţi în aceleaşi categorii de vârstă, cărora în anul 2020 le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini de pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere.

Angajatorii vor primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei. Există însă obligaţia menţinerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de minimum 12 luni de la împlinirea termenului de 12 luni.

(OUG nr. 220/2020 privind aplicarea unor măsuri de protecţie socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative – a fost publicată în Monitorul Oficial la 31 decembrie 2020)

foto:dominik-bednarz/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente