13.9 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEStarea de alertă: activități de comerț/prestări servicii

Starea de alertă: activități de comerț/prestări servicii

De mâine se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru încă 30 de zile.

În acest interval există obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private:

  1. să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00;
  1. să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori;
  1. să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.

Excepţii generale de la toate cele trei ipoteze:

  1. în afara intervalului orar menționat, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;
  1. unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Excepție specială de la ipotezele 2 și 3:

În zilele de 23 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5,00—20,00.

În intervalul orar 20,00—5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

foto:markus-spiske/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente