16.6 C
Ploieşti
Monday, September 20, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATERomânii pot investi în titluri de stat și în luna aprilie

Românii pot investi în titluri de stat și în luna aprilie

În perioada 1-26 aprilie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat TEZAUR prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. – anunță Ministerul Finanțelor.

Dobânzile anuale oferite sunt: 2,95% pentru scadența de 1 an, 3,35% pentru scadența de 3 ani și 3,75% pentru scadența de 5 ani.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între1-26 aprilie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • între1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural și 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Deținătorii de titluri de stat TEZAUR lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație TEZAUR.

foto:ibrahim-rifath/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente