18 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaRegistrul electronic de evidenţă a zilierilor. Metodologia de întocmire şi transmitere este...

Registrul electronic de evidenţă a zilierilor. Metodologia de întocmire şi transmitere este aplicabilă de mâine

Persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care folosesc zilieri au obligaţia de a înfiinţa, completa şi transmite Registrul electronic de evidenţă a zilierilor.

Pentru înfiinţarea Registrului, Beneficiarul trebuie să obţină numele de utilizator şi parola de la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul.

Numele de utilizator şi parola obţinute de către angajatori pentru accesarea spaţiului privat al angajatorului din portalul Inspecţiei Muncii (https://www.inspectiamuncii.ro/) pot fi utilizate şi pentru accesarea Registrului, în cazul în care aceştia au calitatea de Beneficiar şi utilizează zilieri în condiţiile legii.

Registrul se completează de către Beneficiar sau de către una sau mai multe persoane împuternicite cu ajutorul aplicaţiei informatice pentru dispozitive mobile „Inspecţia Muncii“, în conformitate cu instrucţiunile de utilizare obţinute de pe pagina de internet a inspecţiei Muncii.

Aplicaţia informatică este distribuită în mod gratuit de către Inspecţia Muncii şi este disponibilă, în funcţie de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicaţiilor PlayStore sau AppStore.

Registrul se transmite on-line de către Beneficiar sau de către persoanele împuternicite de acesta, prin aplicaţia informatică „Inspecţia Muncii“, după completarea acestuia în cadrul aceleiaşi aplicaţii.

(Metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor, precum şi înregistrările care se efectuează în acesta a fost aprobată prin Ordinul nr. 1140/2020 al Ministerului Muncii și Protecției Sociale și va intra în vigoare de mâine, 25 iulie 2020)

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente