13.6 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaRecensământ 2022. Salariații care se autorecenzează online au dreptul la o zi...

Recensământ 2022. Salariații care se autorecenzează online au dreptul la o zi liberă plătită

În perioada februarie-iulie 2022 urmează să se desfășoare, etapizat, recenzarea populației și locuințelor.

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecție a acestei metode.

Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluția informatică funcțională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligația de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptățite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.

(OUG 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România  în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare)

foto:kelly-sikkema/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente