22.7 C
Ploieşti
Thursday, June 24, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăGDPRPublicarea datelor personale pe Internet

Publicarea datelor personale pe Internet

Publicarea datelor personale pe Internet se realizează, în cele mai multe cazuri, după obținerea consimțământului persoanei vizate.

În măsura în care prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care îi revine operatorului sau prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorităţii publice cu care este învestit operatorul, datele pot fi prelucrate fără consimțământul persoanei vizate.

Indiferent de temeiul în baza căruia se efectuează publicarea datelor, Autoritatea națională de supraveghere a subliniat în mod constant faptul că diseminarea în spațiul virtual a datelor persoanelor fizice și, implicit, punerea la dispoziția unui număr potențial foarte mare de persoane, fără niciun control asupra utilizării ulterioare a datelor în scopuri posibil incompatibile cu scopul inițial, reprezintă o ingerință gravă în drepturile la viaţă privată și protecția datelor cu caracter personal.

Prin urmare, publicarea datelor pe Internet, în condițiile în care aceasta nu este prevăzută de o dispoziție legală care să prevadă garanții pentru persoana vizată, impune din partea operatorului o analiză atentă a condițiilor de legalitate a prelucrării, cu respectarea principiilor și regulilor de prelucrare a datelor personale.

Sursa articol: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Raport anual 2019, p.31-32.

foto:nathan-dumlao/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente