27.3 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDrept europeanPolitici UEPropunere de regulament vizând sancțiuni pentru încălcări ale drepturilor omului

Propunere de regulament vizând sancțiuni pentru încălcări ale drepturilor omului

Recenta propunere comună de regulament al Consiliului privește punerea în aplicare a unor măsuri restrictive (sancțiuni) pentru combaterea încălcărilor grave ale drepturilor omului și a abuzurilor împotriva acestor drepturi la nivel mondial.

Această propunere comună reprezintă unul dintre actele juridice solicitate de Consiliu pentru a demara instituirea noului regim de sancțiuni orizontale, propunere care odată adoptată, va institui regimul mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului.

În aceste condiții, noul regim mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului va oferi UE o mai mare flexibilitate pentru a viza responsabilii de încălcări grave ale drepturilor omului și de abuzuri grave la nivel mondial, indiferent de locul în care au loc acestea sau de cine este responsabil.

O astfel de propunere reflectă puternic angajamentul UE de a sprijini democrația, statul de drept, drepturile omului și principiile dreptului internațional în întreaga lume. Iar regimul mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului este un obiectiv esențial propus de Înaltul Reprezentant și de Comisie în Planul de acțiune privind drepturile omului și democrația pentru perioada 2020-2024, care face parte din comunicarea comună adoptată în martie 2020.

Puteți consulta date despre această propunere, dar și mai multe informații privind politica UE în materie de sancțiuni și politica în domeniul drepturilor omului aici.

foto:waldemar-brandt/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente