16.8 C
Ploieşti
Saturday, June 19, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăFiscalitateProiect OUG - eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, fără garanții,...

Proiect OUG – eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, fără garanții, pentru firmele afectate de criza COVID

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) ar putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă de până 12 luni, fără garanții și cu un calendar de rambursare propriu, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență.

Facilitatea se acordă pe o perioadă de 12 luni, pentru obligațiile bugetare acumulate de la data intrării în starea de urgență (16 martie), cu condiția ca debitorii să nu fi înregistrat obligații fiscale restante dinainte de starea de urgență.

Eșalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile, pe baza unei cereri la care se anexează propunerea de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanții.

Cererile de eșalonare vor putea fi depuse până la data de 15 decembrie, inclusiv, pentru toate obligațiile bugetare acumulate începând cu 16 martie până la data depunerii cererii.

Procedura simplificată va presupune depunerea unei cereri, cu un grafic de eșalonare anexat, cu rate egale sau inegale, în funcție de cum apreciază fiecare contribuabil în parte.

O cerință pentru firmele care vor primi eșalonarea pentru 12 luni este să nu se regăsească în vreuna dintre procedurile de insolvență.

(Ministerul Finanțelor – Comunicat de presă din 04 octombrie 2020)

foto:annie-spratt/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente