17.7 C
Ploieşti
Monday, September 20, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEProgramul TEZAUR continuă și în luna noiembrie

Programul TEZAUR continuă și în luna noiembrie

Românii pot subscrie începând de astăzi, 17 noiembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani.

Perioada de subscriere se va încheia pe data de 14 decembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Rata dobânzii este de 3,5% – 1 an, 3,75% – 2 ani, 4,00% – 3 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 17 noiembrie – 11 decembrie 2020;
  • de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 17 noiembrie – 10 decembrie 2020 în mediul urban și în perioada 17 noiembrie – 12 decembrie 2020 în mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate a supratitlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

foto: micheile-henderson/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente