21.2 C
Ploieşti
Wednesday, October 4, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPrelungirea termenului de valabilitate a avizelor de încadrare a locurilor de muncă...

Prelungirea termenului de valabilitate a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, al căror termen de valabilitate este 1 septembrie 2023

Locurile de muncă încadrate în condiții deosebite de muncă, în baza avizelor a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 1 septembrie 2023, sunt locuri în condiții deosebite de muncă, potrivit legii, până la normalizarea de către angajator a condițiilor de muncă.

Perioada de activitate desfășurată în aceste locuri de muncă constituie stagiu de cotizare în condiții deosebite de muncă, pentru care angajatorii datorează contribuția de 4% potrivit prevederilor Codului fiscal.

Locurile de muncă încadrate în condiții speciale, în baza avizelor obținute ca urmare a parcurgerii procedurii de reevaluare stabilită prin Hotărârea Guvernului 924/2017, se mențin în aceleași condiții.

Aceste prevederi sunt cuprinse într-o Ordonanță de urgență privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice, publicată în Monitorul Oficial din 31 august 2023.

foto:remy-gieling/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente