26.1 C
Ploieşti
Monday, August 2, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaPauza. Condiții de acordare

Pauza. Condiții de acordare

Dacă durata timpului de lucru este mai mare de șase ore, salariații au dreptul la o pauză de masă și la alte pauze, în condițiile stabilite de contractul colectiv de muncă sau de regulamentul intern.

Conform precizărilor Comisiei Europene, perioadele de pauză trebuie să fie clar definite în unități de timp, evitându-se stabilirea unor pauzele excesiv de scurte. Mai mult, pauza ar trebui să le permită cu adevărat salariaților să se odihnească în cursul zilei de lucru atunci când aceasta depășește șase ore. Momentul pauzei ar trebui așadar să fie adaptat programului de lucru și să aibă loc cel târziu după șase ore de muncă.

Pe durata pauzei, angajatorul nu poate cere salariaților să rămână la postul lor de lucru, să își desfășoare activitățile sau să își exercite funcțiile.

Salariații au dreptul deci de a-și gestiona timpul fără constrângeri majore și de a se consacra propriilor interese.

Așadar, o perioadă în cursul căreia angajatorul le cere salariaților să rămână la postul lor și să fie disponibili pentru a presta servicii dacă este necesar, chiar dacă activitatea lor este egală cu zero, s-ar califica drept „timp de lucru” și deci nu ar respecta dreptul salariaților de a beneficia de pauză.

Foto:mindspace-studio/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente