14.6 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăUncategorizedOperațiuni cu instrumente de plată cu acces la distanță

Operațiuni cu instrumente de plată cu acces la distanță

Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza NUMAI PRIN INSTRUMENTE DE PLATĂ FĂRĂ NUMERAR, prevăd dispozițiile legii nr. 70/2015, pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

Legea mai prevede că aceste persoane pot transfera sume din contul lor în contul persoanelor fizice, în baza documentelor justificative legale prezentate de plătitori.

În Monitorul Oficial din data de 03 ianuarie 2019 s-a publicat legea care instituie și o excepție de la această regulă,  în cazul operațiunilor efectuate prin instrumente de plată cu acces la distanță, când  pot fi transferate sume  în contul persoanelor fizice, cu condiția existenței documentelor justificative legale în evidența plătitorilor.

Articolul precedentValoarea punctului de pensie în 2019
Articolul următorLa bani mărunți
- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente