28.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieMediuNoul SUMAL va deveni obligatoriu la 30 ianuarie 2021

Noul SUMAL va deveni obligatoriu la 30 ianuarie 2021

SUMAL 2.0. reprezintă Sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase. Este ultilizat pentru identificarea provenienţei şi urmărirea trasabilităţii materialelor lemnoase/produselor din lemn şi pentru obţinerea de informaţii statistice.

Începând cu 1 noiembrie, toți cei peste 100.000 de utilizatori ai SUMAL 2.0, dintre care peste jumătate sunt noi, vor începe să opereze în acest sistem informatic – anunță Ministrul Mediului.

Prin modificarea Codului Silvic, promulgat la începutul lunii septembrie, apare obligativitatea deținerii avizului de transport nu doar pentru materialul lemnos, ci și pentru toate celelalte produse din lemn: rumeguș, biomasă, coaja arborilor și orice rest de lemn.

Această modificare introduce automat, ca utilizatori în SUMAL, zeci de mii de noi agenți economici, care până acum nu aveau obligația raportării în sistem.

În acest context, executivul a decis acordarea unei perioade de grație tuturor noilor utilizatori ai SUMAL 2.0 de a se familiariza cu noul sistem, prin extinderea obligativității utilizării vechii versiuni a sistemului până la data de 30 ianuarie 2021. Până la această dată, cele două sisteme vor funcționa în paralel. Utilizatorii sunt obligați să le folosească concomitent. După acest termen, urmărirea trasabilității se va realiza exclusiv prin noul SUMAL.

(Ministerul Mediului – Comunicat de presă din 29 octombrie 2020)

foto:gregory-dalleau/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente