21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăFiscalitateNoi facilități pentru contribuabilii obligați la plata impozitului specific

Noi facilități pentru contribuabilii obligați la plata impozitului specific

Contribuabilii obligaţi la plata impozitului specific unor activităţi (contribuabilii din domeniul HoReCa) beneficiază de noi facilități fiscale, introduse prin ordonanța de urgență publicată ieri în Monitorul Oficial.

Concret, se prevede că aceștia nu datorează impozit specific pentru perioada cuprinsă între 26 octombrie 2020 şi 31 decembrie 2020 inclusiv.

Contribuabilii urmează astfel că recalculeze, în mod corespunzător, impozitul specific aferent anului 2020, prin împărţirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulţirea valorii rezultate cu numărul de zile obţinut prin scăderea din numărul de 365 de zile calendaristice a numărului de zile aferent perioadei de incidență prevăzută anterior, dar  şi a numărului de 90 de zile calendaristice de care au beneficiat deja de scutire prin OUG 99/2020.

În plus, unii contribuabili vor scădea şi perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parţial, ca urmare a stării de urgenţă. Este vorba despre cei care intră sub incidența prevederilor art. IX din OUG 48/2020 (respectiv cei care au întrerupt activitatea total sau parţial pe perioada stării de urgenţă decretate, deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri și în plus nu se află în insolvenţă).

Contribuabilii care au depus deja declaraţia privind impozitul specific aferentă semestrului I al anului 2020, urmează să depună o declarație rectificativă.

(OUG nr. 181/2020privind unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene)

foto:olga-delawrence/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente