16.5 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaModificarea salariului minim. Câteva aspecte practice

Modificarea salariului minim. Câteva aspecte practice

De la 1 ianuarie 2019, cuantumul salariului minim brut este de 2.080 de lei. Pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut este de 2.350 lei.

Conform prevederilor Codului muncii, orice modificare a salariului impune încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă, anterior producerii modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.

În plus, modificarea salariului trebuie transmisă în registrul de evidență a salariaților, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării. Nerespectarea termenului prevăzut de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei.

Nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente