9.9 C
Ploieşti
Wednesday, September 22, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăArticole importanteKurzarbeit. Modificări vizând indemnizația salariaților

Kurzarbeit. Modificări vizând indemnizația salariaților

Pe durata instituirii măsurii reducerii timpului de muncă cu maxim 80%  (kurzarbeit) salariaţii afectaţi de măsură beneficiază de o indemnizaţie de 75% salariul de bază brut lunar aferent orelor de reducere a programului de lucru.

Indemnizaţia este suportată de angajator şi se achită la data plăţii salariului aferent lunii respective, urmând a se deconta din bugetul asigurărilor pentru şomaj după îndeplinirea de către angajator a obligaţiilor declarative şi de plată aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea.

În situaţia în care angajatorul nu recuperează indemnizaţia de la bugetul asigurărilor pentru şomaj, acesta nu are dreptul de a o recupera de la salariat.

Un element de noutate cu aplicabilitate de joi,  îl constituie introducerea posibilității ca, în situaţia în care bugetul angajatorului destinat plăţii cheltuielilor de personal permite, indemnizaţia să fie suplimentată de angajator cu sume reprezentând diferenţa până la nivelul salariului de bază corespunzător locului de muncă ocupat. Aceste sume nu pot face însă obiectul decontării de la bugetul asigurărilor pentru șomaj.

foto:mathieu-stern/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente