11.8 C
Ploieşti
Saturday, October 16, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaÎn curând o nouă obligație pentru persoanele beneficiare de ajutor social

În curând o nouă obligație pentru persoanele beneficiare de ajutor social

Executivul a modificat recent legea privind venitul minim garantat, introducând o nouă obligație în sarcina persoanelor care beneficiază de acesta.

Astfel, persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social au obligația să se prezinte la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă la fiecare 6 luni sau ori de câte ori sunt solicitate de aceasta.

Neprezentarea la solicitarea agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, atrage încetarea dreptului la ajutorul social.

Dreptul nu va înceta însă în situaţiile în care persoanele nu s-au prezentat la solicitarea agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist. Dovada neprezentării din motive medicale se prezintă la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la eliberare.

Obligația de prezentare periodică la agenția pentru ocuparea forţei de muncă a existat și anterior, până în anul 2016, și a fost reintrodusă pentru menținerea legăturii între serviciile de ocupare și beneficiarii de ajutor social – precizează Ministerul Muncii.

Dispozițiile legale urmează să se aplice odată cu intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de modificare şi completare a normelor metodologice de aplicare a legii privind venitul minim garantat.

foto:romain-dancre/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente